Beszéljek-e a barátnőmnek a pornófüggőségemről? Félek, hogy elhagy.

Vajon melyik a jobb: beszélni a pornóval kapcsolatos problémádról, vagy inkább elrejteni azt? Egyik sem jó. Ahelyett, hogy a barátnődnek beszámolnál arról, hogy rászoktál a pornóra – és így kockáztasd, hogy elhagy, inkább szabadulj meg a pornótól és arról beszélj neki, hogy mi mindent tettél az iránta való szeretetből. Ha igazán szereted őt, akkor tisztában vagy azzal, hogy a szeretet hősies tettekre képes. Valahol hallottam egyszer, hogy egy lovag semmire sem megy a bátorságával, ha nincs benne szeretet. A szeretetből meríti a bátorságot.
 
Megszabadulni a pornótól nem egyszerű folyamat. Ha szeretnél elindulni, nézd meg ezt a linket.
 
Ha úgy döntesz, hogy mégsem akarsz megszabadulni a pornótól, akkor azt hiszem, kötelességed elmondani ezt a barátnődnek. Ez a kockáztatás jót fog tenni neked, és bármilyen nehéz is ezt hallani, remélem is, hogy elhagy téged, ha nem hagysz fel a pornóval. Választanod kell közte és a fantáziáid között. Tudom, hogy erősen kötődsz a pornóhoz, nekem is volt sok ilyen szemetem félretéve a középiskolában (és még előtte is). De amikor azt mondjuk, hogy függők vagyunk, leginkább azt akarjuk kifejezni, hogy elvesztettük a kontrollt magunk felett. Ez azonban nem igaz. Mi nyitjuk ki az újságot. Mi döntünk úgy, hogy ráklikkelünk egy honlapra. Nem vagyunk áldozatok. Mindenkinek van önkontrollja. Van, aki úgy él az önkontroll képességével teste fölött, hogy szentté válik, más pedig arra használja ezt a kontrollt (az akaratát), hogy jóllakassa élvezetvágyát, ami persze soha nem elégül ki. Gondolj csak bele: Ha egyszer édesanyád éppen akkor sétálna be a szobába, amikor online pornót nézel, lenne-e erőd bezárni az adott oldalt? Nem kérdés, rögtön bezárnád. Ez azt mutatja, hogy van erőd ellenállni a kísértésnek, bár erős a pornóhoz való kötődésed. 
 
Ha úgy látod, hogy nem egyszerűen csak megkísért téged időnként a pornográfia, hanem már erős függőséggé fajult, akkor ez nem a megfelelő idő arra, hogy járni kezdj valakivel. Ebben a helyzetben segítségre van szükséged abban, hogy valaki segítsen rálátni a függőséged gyökereire, vagy más szóval az okaira. Önmagában már a probléma megosztása egy bizalmas baráttal, szüleiddel, pappal, lelkésszel, az sokat jelenthet. Ha írsz nekünk a honlapon keresztül, szakembereink is szívesen válaszolnak. Ha egy srác nem kíván foglalkozni ezzel a problémával, könnyen juthat abba a helyzetbe, mint amit itt olvasol: 
 
“Valamivel több, mint egy hónapja vagyunk házasok. Kiderült, hogy a férjem rendszeresen pornót néz. Már megpróbáltam beszélni vele erről, de csak ideges leszek, és bármit is mond, nem tudom elfogadni. Nem gondolja, hogy a pornóhoz való ragaszkodása fájdalmas nekem, és hogy úgy érzem, megcsal. Nincs benne emiatt szégyenérzet. Tudja, hogy nem értek vele egyet, de kétlem, hogy halványan is felfogná, mennyire tönkretesz ezzel engem. Számtalan éjszakát töltött el már a számítógép előtt, és nem is jön be hozzám, hogy közös ágyban aludjunk (elalszik a kanapén vagy a vendégszobában). Én meg emiatt nem tudok aludni! Szeretném, ha működne köztünk a kommunikáció, de ez nagyon nehéz, hiszen sosem fogadja el érzéseimet. Imádkozom érte és értünk minden nap, de nem tudom, mi mást tehetnék még. Világos számomra, hogy a pornóval való “viszonya” házasságunknak egyre több területét érinti, különösen befolyásol engem abban, ahogy viseltetek feléje.”
 
A levélben szereplő hölgyet tönkreteszi férjének ez a szokása. Biztos vagyok benne, hogy nem szeretnéd, ha barátnőd valami hasonlón menjen keresztül, de bizonyos értelemben már mégis rajta vagy, hogy ez történjen. A pornó ugyanis már formálja egy nő – a teste és viselkedése – iránti elvárásaidat. Befolyásolja azt, hogy mindennap ránézel. Akadályoz téged abban, hogy Isten szerinti férfi legyél, akit ő megérdemel. 
 
Tudom, hogy szeretnéd letenni a pornót, de erősen tart. Ismerem ezt az érzést. Mindennap imádkoznod kell, hogy Isten megszabadítson ettől a szokástól. Használd az olyan applikációt mint a Qustodio, Norton Family vagy Covenant Eyes. Keress egy jó gyóntatót.
 
Istennel minden lehetséges. Legyen erős a hited és meglátod majd: ahelyett, hogy a barátnődnek szégyenkeznie kellene miattad, büszke lesz rád, és ez igazi örömöt jelent majd számodra. 
 
Forrás: chastity.com

Vélemény, hozzászólás?