Téveszmék (cikk)

Téveszmék

...Vagyis félreértések a pornóval és önkielégítéssel kapcsolatban.

1. Ha távol maradok a pornó nézésétől, le is fogok szokni. Nem, mert mögötte gyakran egy mélyebb szintű sérülés lehet. Ha ez nincs megoldva, mindig vissza fog térni a pornó.

2. A leszokás nem játék. Néhány tiszta nap még nem győzelem. Ez egy kemény munka. Legalább olyan lelkesnek kell lenni a leszokásra való vágyban, mint amilyen lelkesen nézted a pornót. Meddig kell kitartani? Ameddig a leszokás folyamata tart.

3. A leszokás kihívásának alábecsülése. Évekig tarthat, amíg a gondolati struktúrák teljesen átalakulnak. Ennél korábban el lehet érni persze, hogy tiszta maradjon az ember testben.Komoly pozitív szokásokat kell kialakítani, melyek formálják gondolkodásunkat.

4. Az internet tele van önképző technikákkal ezen a téren. Ne nyugtasson meg, hogy mindennap nézed ezeket, ha közben nem sajátítod el magukat az elveket. Ezek nézése nem helyettesíti magát a leszokás folyamatát.

5. Lehetetlen abbahagyni a pornót, miközben egy rosszul működő kapcsolatban vagy. Ha érzelmi függésben vagy a társadtól, ez csak erősíteni fogja a pornóval való foglalatosságot. Inkább maradj egyedül, ha a társad nem támogat.

6. A pornó nem egy elszigetelt probléma. Sok "barátot" hoz magával a buliba. Minél vadabb a buli, annál vadabb barátokat hoz magával. A függőségek egymással is kapcsolatban vannak.Gyakran bulik után jön a pornó kísértése. Ezért lehet, hogy párhuzamosan teljesen abba kell hagyni az alkohol fogyasztást is.

7. Manapság mindenki különlegesnek érzi magát. Sok trend van, amihez egy-egy férfi ragaszkodik, és abban érvényesül. Online sokakkal tartja a kapcsolatot, kurzusokon vesz részt, extrém sporttal foglalkozik, stb. A nyers igazság az, hogy NEM VAGYUNK KÜLÖNLEGESEK. Ott ülünk a gép előtt, és önkielégítünk. És közben gyűlöljünk magunkat.

8. Az őszinteség hiánya. Lehet, hogy nem nézek pornót, de más olyan online olvasmányokkal, játékokkal, közösségi oldalakkal vagy mesékkel, filmekkel foglalkozok, amelyek ugyancsak tartalmaznak szexuális jellegű anyagot. Hosszú időre visszamaradhat így a leszokás, ha ezeket nem teszem félre.

9. A tökéletesség kísértése. El fogsz esni. De ez bátortalanítson el. Isten türelmes veled, és azt akarja, hogy kezd újra, bármennyiszer is elesel.

10. Kísértés arra, hogy mindent megoldj. Ha mindent egyszerre akarsz megoldani - pornó függőség, kapcsolati probléma, evészavar, stb., nem fog menni. Egyszerre csak azzal a problémával foglalkozz, ami a legsürgősebb: készíts egy nagyon részletes analízist, miután elbuksz. A leszokás kb. olyan folyamat, mint amikor jól működő számítógéped lelassul, bizonyos funkciók nem jól működnek. Ilyenkor előfordul, hogy újra kell indítani a rendszert. De ez sem egy kattintás csak. A betöltés eltart egy ideig-ti. amíg felépül a rendszer. Ezt teszed, amikor elindulsz az pornótól való megszabadulás útján.Hidd el: lehetséges, sokaknak sikerült már.

Vélemény, hozzászólás?