Azok a boldog régi idők

Azok a boldog régi idők...

[yuzo_views]

Megpróbáltad-e már kiszámolni, hogy egy mai átlagos fiatal mennyivel több meztelenséggel találkozik, mint mondjuk egy 200 évvel ezelőtt élő? Gondolom, más dolgod is van, mint hogy ilyeneket számolgass. Az adat azonban megdöbbentő, és elgondolkodtató, különösen, amikor valaki azon van, hogy leszokjon a pornó fogyasztásról.

Egy mai fiatal 1 óra alatt az interneten annyi meztelenséget láthat, mint egy 200 évvel ezelőtt élő ember 50 év alatt.

Mire enged ez következtetni?
- idegrendszere olyan leterheltségnek van kitéve, amely meghaladja az ember természetes képességeit, hogy ellenálljon. Más szóval: a virtuális tér olyan környezetet hozott létre, amelynek impulzusait az egészséges agy nem képes megfelelő módon szűrni.

- „Kutyaharapást szőrével” – ez annyit tesz, ha valamiben kudarc ért, nem kell azonnal feladni. Ebben az esetben: nem kell megijedni az internettől, hanem meg kell találni egy új viszonyulást hozzá. Az internet is, a számítógép is csak egy eszköz, amelyet én állítok be. Le tudom „butítani” emberi léptékűre azzal, hogy magam telepítek rá szűrőket. Mikor elkezdtem használni a Qustodio internetszűrőt, először az járt a fejemben, hogy milyen romlott vagyok, ha ilyeneket kell használni, hogy elkerüljem a kísértést. De ez hazugság! Nem romlott vagyok, hanem egyszerűen csak ember, aki nem virtuális térre, hanem természetes környezetre lett teremtve.

Vélemény, hozzászólás?