Anonym

Szeretném megosztani veletek a történetemet, és ezzel bátorítani is akarlak, hogy igenis van kiút. Igazából arra van szükség, hogy nagyon kemény döntéseket hozz, de ha ezt egyszer már megtetted, az előrehaladás nem fog elmaradni.

Ezek azok a lépések, amelyeket én megléptem:

1. Kértem segítséget. Miután sok éven keresztül küzdöttem a pornóval és önkielégítéssel, úgy döntöttem, hogy ami sok az sok. Felkértem egy szakembert, hogy legyen személyes kísérőm a leszokásom folyamatában, ami gyakorlatilag 24 x fél órás Skype beszélgetést jelentett. Persze ez nem volt ingyen. Azt vettem észre, hogy amint meghoztam ezt az anyagi áldozatot, a függőségemmel való harc egy fokkal magasabb szintre került. Ez az egésznek a kulcsa.

2. Bizalmi társ (aki elszámoltat engem) + pénzbírság rendszer bevezetése: Azért olyan nehéz leküzdeni a pornót és az önkielégítést, mert ezekre három dolog jellemző: anonimitás, hozzáférhetőség és ingyenesség. Ha kijátszod ezt a hármat, sokkal nehezebb lesz elbukni. Ami engem illet, 5000 Ft büntetést róttam ki magamnak minden olyan esetre, amikor elbukok pornó nézéssel. Az önkielégítés esetében ez 1000 Ft volt minden egyes esetre. Ezeket az összegeket mindig karitatív célokra utaltam át. Megkértem a kísérőmet, hogy időközönként számoltasson el ezekkel a célkitűzéseimmel. Bár még mindig a felépülés szakaszában vagyok, azt kell mondjam, hogy a vágyam a pornóra és az önkielégítésre jócskán csökkent ezeknek a magam által kiszabott pénzbeli bírságoknak köszönhetően. Jelenleg 11 hete vagyok pornómentes. Az önkielégítésben is csak 2x buktam el az elmúlt 21 napban. Remélem, hogy ez így folytatódik.

3. Megbarátkozni a kényelmetlenséggel. Végül arra jöttem rá, hogy ha véget akarok vetni a pornónak és önkielégítésnek, meg kell barátkoznom a kellemetlen-kényelmetlen tapasztalatokkal. Úgy találtam, hogy a böjt és hideg zuhanyok segítenek magasabb szintre hozni az önfegyelmemet. Mindenképpen vezess be magadnak egy ilyesmi szokást.

4. Szentgyónás. Elhatároztam, hogy egy éven keresztül havonta megyek gyónni. Ennek pozitív hatásai nem jelentkeztek rögtön, azonban azt tapasztaltam, hogy iszonyúan elszánt lettem, ami a pornóval és önkielégítéssel való küzdelmemet illeti. Azt hiszem, hogy ha a gyónást nem tettem volna rendszeressé életemben, nem lett volna erőm ahhoz, hogy fizetett szakemberhez menjek és a fent említett anyagi bírságrendszert bevezessem.

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?