Egy ex-pornósztár levele

Kedves pornót néző barátom,

Szeretném, ha tudnád: ezeket úgy írom, hogy nincs bennem semmiféle ellenséges érzés irántad. Lehet, hogy nézel pornót, de valójában nem is akarod. Lehet, hogy nézed, és keresed. Bárhogy is legyen, köszönöm, hogy most elolvasod a levelemet.

Csak 6 hónapig voltam pornószínész, de több mint 20 filmben szerepeltem. Benne voltam, végig csináltam, és láttam, hogy milyen a pornóipar a maga valóságában. Azt hiszem, sok embernek tévképzetei vannak a pornóról. Olyan tévképzetek, amelyekkel ha tisztában lennének, talán sokkal jobban igyekeznének véget vetni a pornó nézésnek.

Ebben a levélben szeretnék megosztani veletek 5 ilyen mítoszt és az azokkal kapcsolatos igazságot.

Első mítosz – a lányok élvezik a pornófilm forgatást.

Ez áll a legtávolabb az igazságtól. Az emberek, akik így vélekednek, elfelejtik, hogy ezek a lányok egészen egyszerűen színészek. Semmi sem valóságos. Az eddigi tapasztalatomban nem találkoztam még olyan lánnyal, akik élvezte a pornó forgatását.

El kell mondjam nektek, benne lenni ebben az iparban nem egy kellemes tapasztalat. Maga a szex is fájdalmas, és a lányoknak mindenféle abúzust kell kiállniuk – mind a forgatók, mind a szereplők részéről. Ez több, mint megalázó, és legtöbbünk úgy tudta csak kibírni a forgatási jeleneteket, hogy lezsibbasztottuk magunkat droggal vagy alkohollal, és azt mondogattuk magunkban, hogy néhány órán belül vége van, miközben teljesen igyekeztük kikapcsolni magunkat az egészből érzelmileg.

A legtöbb lány, aki belép a pornófilmek világába, 1-2 videó után abbahagyja. Ha igaz, hogy a lányok annyira élvezik, miért olyan magas az ipart elhagyók száma?

Második mítosz – A lányok, aki pornófilmben vesznek részt, bizonyára szeretik a szexet.

Több oka is van annak, amiért a lányok a pornóiparban kötnek ki, de ezek között nem szerepel a szexuális túlfűtöttség. Tudom, mert pontosan ezeket mondtam a felvételi interjúkban. A rajongóimnak arról beszéltem, mennyire csillapíthatatlanul ki vagyok éhezve a szexre, és nekem soha nem elég. Olyasmit mondtam nekik, hogy nem is tudok másra gondolni.

A szomorú igazság az, hogy gyűlöltem a szexet. A szex semmit sem jelentett számomra, mint ahogy bárki másnak sem a pornóiparban. Egyszerűen csak olyasmi, amit valahogy elviselsz, aztán fizetnek érte. Nem azt mondom, hogy minden egyes lány, aki forgatásban vesz részt, így gondolkodik, de annyi biztos, hogy a legtöbbjük így van vele. A lányok, akikkel beszélgettem és akiket ismertem, pontosan mindig ugyanazt mondták.

Harmadik mítosz - A lányok önként csinálják.

Ez nem teljesen igaz. Sok esetben a pornó producerek megfélemlítik vagy manipulálják a lányokat. Ez történt velem is, és láttam, hogy más lányok hasonlót éltek meg. Azt mondják nekik, hogy egyfajta dolgot kell majd csinálni, de amikor már megy a forgatás, azt mondják, hogy valami más is lenne, ha pedig elutasítják, megtagadják a fizetést.

Sok lány fiatal és tapasztalatlan, és úgy érzik, kötelező nekik végigcsinálni a jelenetet… azt a jelenetet, amelybe nem egyeztek bele, és amit nem akartak. Esetleg félnek a filmkészítőktől, vagy attól félnek, hogy nem dolgozhatnak többé. Így csapdában találják magukat.

Ha beleegyeztek is valamely jelenetbe, az még jelenti, hogy élvezik is azt, és bármely lány bármi mást mond, az vagy a szemedbe hazudik, vagy nem mondja el az egész sztorit.

Negyedik mítosz – Ha egyszer fizetnek nekik, akkor mi a baj?

Bár igaz, hogy a színészek sok pénzt kapnak – általában több száz dollárt jelenetenként – az egésznek az az iróniája, hogy amikor a színészek abbahagyják az ipart, összetörtek, és ráadásul mindenük odavan. Ennek több oka is van: az egyik a drog. A pornóiparban széltében-hosszában jelen vannak a drogok és az alkohol, és résztvevők közül sokan függők is.

A drogra azért van szükség, hogy kibírd a megalázást és a hardcore szexet, és sokan használják arra, hogy lezsibbasszák az agyukat és szívüket. A pénzt, amit a pornóval keresel, arra költöd, hogy érzelmileg távol tartsd magad ettől az életmódtól.

A másik ok az, hogy a megkeresett pénz nagy részét visszaforgatják a pornóba, értem ezen a smink, ruha és az önfenntartás költségeit. A pénzt, amire szükségük lenne, arra költik, hogy jól nézzenek ki. Szóval, még a több száz dolláros jelenetek után is kisemmizettek maradnak… érzelmileg, lelkileg és anyagilag.

Ötödik mítoszt – A pornóban nincs, vagy minimális az egészségügyi kockázat.

Ez még véletlenül sem igaz. A leendő szereplőket tesztelik HIV-re, de nem minden nemi módon terjedő betegségre. A legtöbb pornószínésznek egy vagy több szexuálisan terjedő betegsége van, és sok lány számolt be méhnyakrákról és HPV-ről, amiben a pornóiparban való részvételük óta szenvednek.

A lányokat, akik pornó színésznek jelentkeznek, nem világosítják fel. 2016-ban a Los Angeles-i Megyei Egészségügyi Osztály leállította a mainstream pornó gyártást, mivel több HIV fertőzést találtak a színészek között. Az ipar tudott a HIV-ről, de nem jelentette be, mert nem akarták leállítani a filmgyártást.

A legtöbb lány, aki részt vesz a pornó forgatásban, prostituált nő, ami azt jelenti, hogy megfertőződhetnek HIV-vel vagy más nemi betegséggel a kuncsaftjaik valamelyikétől, azután pedig tovább fertőzik a színész-társaikat a forgatások alatt. A producerek azt persze azt mondják, hogy a színészek mindig használnak kondomot, de ez hazugság. Nagyon is könnyű megfertőződni nemi betegséggel a pornó iparban, annak ellenére, hogy a producerek és a résztvevők azt mondják, hogy teljesen biztonságos.

Kérlek, gondolkodj el ezekről a dolgokról.

Szeretlek benneteket és imádkozom mindnyájatokért.

  • April

Vélemény, hozzászólás?