A Rubik kocka és a felépülés

Emlékszem sokszor próbálkoztam kirakni a Rubik kockát gyerekkoromban és később felnőtt koromban is. Eljutottam végre egy oldalig, később egy sorig de teljesen soha nem tudtam kirakni. Pedig nagyon akartam. Aztán a világhálón kerestem megoldást, mikor arra gondoltam, hogy magyarként illene megtanulnom hogy kell kirakni. Az akaratom nem segített kiraknom, mert a saját fejem kevés volt -hozzá. Abban viszont segített az akarat, hogy segítséget keressek.
A függőségemből való felépülésemben is hasonlóan éltem meg. Akartam én NAGYON hogy ne éljek ki, de a saját tudásom, akaratom kevésnek bizonyult. Sőt mikor először végre megtaláltam egy felépülő szexfüggő közösséget, lelkileg elkezdtem jobban érezni magam, de sajnos az évek alatt rá kellett jönnöm arra, hogy az a fajta “kocka-kirakási mód”, rajtam nem segít. Ahogy a Rubik kockánál is 2 srácot találtam a neten, akik a legjobb tudásuk szerint készítettek el tutorial videóikat. Az első srác magyarázata egyszerűen nem akart bemenni a fejembe. Végül a második fiú által tanultam meg a nagy Rubik csodát.
Szóval utólag végiggondolva, a függőségem megoldásában is el kellett jutnom egy másfajta tanulási folyamatba. Ez akkor kezdődött, amikor megtudtam, hogy van egy másik felépülő szexfüggő csoport.
A weboldalukon volt egy mondat (angol nyelven) amit soha nem fogok elfelejteni: “lehetséges a szexfüggőségből való felépülés”. Aztán egy segélyvonal, amit felhívtam… és pár napon belül felhívott egy férfi társ, aki úgy mutatkozott be, hogy ő lesz a szponzorom, mert “ezt a programot egyedül nem lehet csinálni” – mondta. És ekkor kezdődött el a felépülésem csodája, egy másik anonim 12 lépéses szexfüggő önsegítő csoportban.

Vélemény, hozzászólás?