A beállított program

Hihetetlen volt számomra tapasztalni azt ami megtörtént velem. 1 nap tisztaság, 2 aztán 3, 4, 5… 7, 14, 28, 46 és 49. Több mint egy hónap tisztaság, ilyet soha nem éltem még meg mióta rádöbbentem, hogy függő vagyok (leszámítva azt az erőltetett 43 nap száraz, izomból megcsinált tiszta, de valójában nem józan időszakot, amiről már meséltem). 49 nap után megcsúszás. “De nem baj, megyünk tovább” – bátorít a szponzorom. Újra 1 nap józanság, 2, 3, 4, 5, 6, 7… 10…20… 30… Közben a 12 lépésből eljutotok a 3. lépéshez. És végre hinni kezdek “a saját felfogásom szerinti Isten gondviselésében” úgy, ahogy eddig sohasem tudtam, pedig keresztény, hívő, Bibliát kutató, teológiát végzett ember lennék ugyebár.

Újra 1 hónap! Majd 2 hónap! 3 hónap, 4 Hónap, 5 HÓNAP józan gondolkodás, amikor rádöbbenek, hogy valóban működik a 12 lépéses program, ha működtetem. Ehhez pedig bölcsen átgondolt és a “tapasztalatok kohójában formált” működési algoritmusokra van szükség, csakúgy mint a Rubik kocka profi kirakásában.
Most is a szponzorom szavai jutnak eszembe, amikor megkérdezte a 49 nap utáni megcsúszásom követően: “Hogy érzed 1-től 10-ig besorolva hányason adod magad oda a programnak? Azt gondolom 8 vagy 9-esen. – válaszoltam. Erre pedig ő kiemelte, hogy a 9-es sem elég, csak 10-esen működik!” Ekkor éreztem

hogy a teljes önátadásom szükséges az alábbi eszközök működtetéséhez.

Körülbelül így tudom összefoglalni ezeket: szponzorálás; gyűlések; az ehhez a szexfüggő csoporthoz tartozó irodalom olvasása; a lépésmunka komolyan vétele; önátadás, ami azt jelenti hogy a függőségem és teljes lényem reggeli tudatomra ébredést követő teljes átadása a szerető Istennek; napi józanságmegújítás egy felépülő társammal a programból; társakkal való kapcsolattartás; szolgálatok a közösségben; minden egyes kísértő helyzet, trigger, kép, fantázia, vagy álom azonnali átadása a Felsőbb Erőnek és azok későbbi kiventillálása.

Számomra, ha mindezeket követem, akkor működik a józanságom! Ami egy nagy csoda és hatalmas örömhír, azzal a ténnyel együtt, hogy mindezt elérhetem úgy is, hogy nem kell izolálva lennem egy rehabon, hanem a hús – vér gyakorlati “mélyvízben”! Sőt, még ezt is tudom fokozni egy másik ténnyel: a rehab lehetőség kihagyása az életemben anyagi nehézségek miatt is történt, itt a 12 lépéses anonim szexfüggő közösségben pedig mindez teljesen ingyen az enyém lehet!
Az alábbi videót pedig neked ajánlom motivációnak és reménynek, az arcom nélkül, tiszteletben tartva a 12 lépés program hagyományát.

Hálás vagyok hogy nem csak a Rubik csodát ismerhettem meg, hanem a felépülés csodáját is!